Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Donald Trumps kommende nationale sikkerhedsrådgiver, Michael T. Flynn.

Donald Trumps kommende nationale sikkerhedsrådgiver, Michael T. Flynn.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trumps folk har hemmelig dialog med Rusland

Den kommende præsidents sikkerhedsrådgiver talte to gange med den russiske ambassadør i december.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om Donald Trump først bliver USA’s præsident på fredag, er hans folk i al hemmelighed gået i gang med at føre amerikanske udenrigspolitik.

Det står klart, efter at avisen Washington Post fredag kunne afsløre, at Donald Trumps kommende nationale sikkerhedsrådgiver i december havde to tophemmelige samtaler med den russiske ambassadør i USA.

Den sidste samtale fandt sted, umiddelbart før, præsident Obama udviste 35 russiske diplomater fra USA.

En talsmand for Donald Trump bekræftede fredag, at samtalerne havde fundet sted. Men han afviste, at sikkerhedsrådgiveren, Michael T. Flynn, havde lækket fortrolige oplysninger til den russiske ambassadør. Talsmanden forsikrede, at spørgsmålet om sanktioner ikke blev nævnt.

Til gengæld kunne den unavngivne talsmand oplyse, at Rusland har inviteret den kommende amerikanske regering til at deltage i en fredskonference om Syrien, som skal finde sted i Kazakhstans hovedstad, Astana.

De øvrige deltagere i konferencen er Tyrkiet og Iran. De tre lande har foreløbig holdt USA ude af deres dialog om Syrien. Hvis Donald Trumps regering accepterer invitationen, kan den fra begyndelsen demonstrere, at dens afdæmpede tone i forhold til Rusland, bærer frugt.

Men det er omvendt uklart, om Trumps regering vil acceptere at sidde til bords med Iran.

Afsløringen af telefonopkaldene mellem Michael T. Flynn og den russiske ambassadør, Sergej Kislyak, blev først bragt frem af Washington Post-skribenten David Ignatius, der er kendt for sine gode kilder i de amerikanske efterretningstjenester.

Derfor kunne meget tyde på, at oplysningen om opkaldet stammer fra USA’s løbende aflytning af de russiske ambassadørs telefon.

Samtalen mellem Flynn og ambassadøren er særlig kontroversiel, fordi Trumps kommende sikkerhedsrådgiver er blevet kritiseret for at have alt for tætte bånd til Vladimir Putin.

Samtidig mistænkes Donald Trumps kampagne for at have været i direkte kontakt med Rusland i løbet af den amerikanske valgkamp og for at have været vidende om hackingen og den efterfølgende lækage af Demokraternes emails.

Du kan læse Politikens temaside om russisk hacking her.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden