Generalløjtnant godkendt som Trumps nationale sikkerhedsrådgiver

Senatsudvalg i Washington godkender, at generalløjtnant McMaster bliver USA's nationale sikkerhedsrådgiver.

USA

Generalløjtnant H.R McMaster bliver national sikkerhedsrådgiver for USA's præsident, Donald Trump.

Det har det amerikanske senats udvalg  for væbnede styrker med overvældende flertal godkendt.

Udvalget stemte 23 ja og to imod McMaster.

Det er ikke normalt, at Senatet godkender præsidentens sikkerhedsrådgiver. Men i det her tilfælde kræves det af amerikansk lov, idet McMaster er officer i aktiv tjeneste.

Den 54-årige Herbert Raymond McMaster bliver Trumps anden nationale sikkerhedsrådgiver.

Den første var Michael Flynn, som Trump fyrede i februar, efter at det kom frem, at Flynn havde haft møder med Ruslands USA-ambassadør og diskuteret sanktioner.

De fandt sted, inden Trump tiltrådte, men Flynn havde sagt noget andet til vicepræsident Mike Pence.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce