Preet Bharara nægtede at sige op. Derfor blev han fyret.
Foto: Kathy Willens/AP

Preet Bharara nægtede at sige op. Derfor blev han fyret.

USA

Det Hvide Hus: Anklager nægtede at modtage opkald fra Trump

Den nu fyrede Preet Bharara ville angiveligt ikke tale med præsidenten uden en godkendelse fra sine chefer.

USA

To dage før Preet Bharara blev fyret af det amerikanske justitsministerium, forsøgte præsident Donald Trump at ringe til den højt profilerede anklager fra New York.

Formålet med præsidentens opkald var at takke chefanklageren for sin indsats og ønske ham og held og lykke fremover.

Det oplyser kilder i Det Hvide Hus til nyhedsbureauet Reuters.

Men Preet Bharara ønskede ikke at modtage opkaldet, fordi han ikke ville tale med præsidenten uden en godkendelse fra sine overordnede i Justitsministeriet, forklarer kilderne.

Bharara er langtfra den eneste anklager, der er blevet bedt af Justitsministeriet om at forlade sit job.

I alt blev de 46 tilbageværende advokater, som er udpeget af tidligere præsident Barack Obama, fredag bedt om at opsige deres stillinger. Alle trådte tilbage på nær Bharara, hvormed han altså blev fyret.

Det er ikke ualmindeligt, at en ny regering i USA ønsker at udskifte de anklagere, der er blevet udpeget under den tidligere administration.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce