Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Carolyn Kaster/AP
USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dommer forhindrer Trump i at straffe indvandrervenlige byer

Man kan ikke tilbageholde penge fra byer, fordi de ikke følger præsidentens udlændingepolitik, siger dommer.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En amerikansk dommer har midlertidigt blokeret for en ordre fra præsident Donald Trump om at tilbageholde føderale midler fra byer, der huser illegale indvandrere.

»Føderale midler, som ikke har noget med indvandring at gøre, kan ikke trues, bare fordi et lovdistrikt fører en udlændingepolitik, som præsidenten ikke er enig i, siger dommer William Orrick i San Francisco tirsdag.

Afgørelsen, der kan påvirke flere end 300 amerikanske byer og amter, der har fordømt Trumps ordre, er endnu et tilbageslag for præsidenten.

Truet med at tilbageholde penge

Han har således også måtte se sine to indrejseforbud rettet mod borgere fra lande med overvejende muslimsk befolkning blive bremset ved flere domstole.

Donald Trump har truet med at tilbageholde 1,7 milliarder dollar fra Santa Clara County og 1,2 milliarder dollar fra San Francisco, fordi de ikke vil give oplysninger om illegale indvandrere til de føderale myndigheder.

James R. Williams, der sidder i byrådet i Santa Clara, beskriver afgørelsen som en historisk bekræftelse af det forfatningsmæssige princip om, at regeringen ikke kan tvinge lokale politikere til at agere føderalt indvandringspoliti.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden