»Nej. Næste spørgsmål«, svarede Trump, da han blev bedt om at uddybe, om han havde bedt James Comey om at afslutte en undersøgelse præsidentens rådgiver Michael Flynn, inden Comey fik en fyreseddel af præsidenten.
Foto: Andrew Harnik/AP

»Nej. Næste spørgsmål«, svarede Trump, da han blev bedt om at uddybe, om han havde bedt James Comey om at afslutte en undersøgelse præsidentens rådgiver Michael Flynn, inden Comey fik en fyreseddel af præsidenten.

USA

Trump: Min kampagne samarbejdede ikke med russerne. Punktum

Den amerikanske præsident har endnu engang måttet bruge en pressekonference på at afvise en forbindelse mellem hans valgkampagne og russerne.

USA

Nej, russerne var ikke indblandet i den valgkampagne, der fik Donald Trump valgt som USA's præsident.

Og nej, nej, nej. Den amerikanske præsident havde ikke bedt FBI-chefen James Comey om at afslutte en undersøgelse af præsidentens nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn, inden Comey fik en fyreseddel.

Sådan lød det i går fra Donald Trump på et pressemøde i Det Hvide Hus.

Da han blev bedt om at uddybe, lød svaret:

»Nej. Næste spørgsmål«.

Og det er der en årsag til.

Donald Trump mener, at hele sagen er blevet kørt op. Senest ved, at vicejustitsministeren Rod Rosenstein har udpeget den tidligere FBI-chef Robert Mueller til at stå i spidsen for at undersøgelse af russerne eventuelle forbindelse til Trumps valgkampagne.

En mand, der ikke kan trues med en fyreseddel, har nu Trumps skæbne i sine hænder

Det er en beslutning, som Donald Trump »respekterer«, sagde præsidenten i går.

»Alt det her er et udtryk for en heksejagt«, lød det fra Donald Trump, der for nylig skrev på Twitter, at forfølgelsen af ham er »den største heksejagt på en politiker i amerikansk historie«.

»Der er intet samarbejde imellem mig selv og min stab – men jeg kan kun tale på vegne af mig selv – og russerne. Punktum«, sagde han på pressemødet.

»Tro mig. Der er intet samarbejde«, gentog amerikanernes præsident.

Comey var »meget upopulær«

Den amerikanske avis The New York Times har berettet, at James Comey i et notat i februar, kort før sin fyring, har skrevet, at Donald Trump havde bedt ham standse undersøgelsen af den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

Det er den samme avis, som nu beskriver, hvordan præsidenten syntes »vred« til gårsdagens »kaotiske« pressemøde. Det blev afholdt som et fællespressemøde med Colombias præsident, Juan Manuel Santos, som var på besøg.

Han stod og så til, mens den amerikanske præsident forklarede, at Comey blev fyret, fordi FBI-chefen var »meget upopulær blandt de fleste«.

»Da jeg traf den beslutning, troede jeg faktisk, at det ville være en beslutning, der blev hilst velkommen fra begge sider. Fordi du ser alle folkene på demokraternes side - ikke bare dem, der hører til republikanerne - de sagde sådan nogle forfærdelige ting om direktør Comey«, lød det fra USA's præsident.

Rettelse: I en tidligere version af denne artikel var Trump citeret således: »Der er intet samarbejde imellem mig selv og min stab, men jeg kan kun tale på vegne af mig selv – og russerne. Punktum«. Efter at have set pressemødet med Trump igen, har Politiken indsat endnu en tankestreg i citatet, som ændrer citatets betydning væsentligt. Amerikanske aviser er uenige i, hvordan præsidenten bør citeres i denne sammenhæng, og tankestregen er ret så væsentlig, men det er Politikens vurdering, at udtalelsen gengives mest korrekt i denne form: »Der er intet samarbejde imellem mig selv og min stab – men jeg kan kun tale på vegne af mig selv – og russerne. Punktum«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce