Trump er kendt for sine farverige tweets. Men det, han sendte ud kort efter midnat 31. maj, har skabt mere forvirring end nogensinde før.
Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Trump er kendt for sine farverige tweets. Men det, han sendte ud kort efter midnat 31. maj, har skabt mere forvirring end nogensinde før.

USA

Mystisk tweet fra Trump har sat internettet på den anden ende

Trump forener USA i forvirring: Hvad betyder 'covfefe'?

USA

Præsident Donald Trump skaber tit opmærksomhed med sine tweets. Men det, han sendte ud kort efter midnat mellem onsdag og torsdag, har slået alle rekorder. Og det skyldes et enkelt ord:

Covfefe.

Nej, man skal ikke undre sig, hvis man ikke lige kender ordet på engelsk. Det er der heller ingen andre, der gør. Alligevel skrev Donald Trump et tweet med ordlyden:

»På trods af den konstante negative presse covfefe«

I løbet af de næste seks timer nåede det blive retweetet 127.000 gange, før det blev slettet igen - et usædvanligt højt tal selv for præsidenten. Normalt får han omkring 20.000 retweets.

Washington Post gætter på, at Trump ønskede at skrive ordet 'coverage', altså at han var i gang med at sige noget om den negative pressedækning.

Men hvad der så skete, er uvist. Tidspunktet taget i betragtning gætter mange på, at han var træt og ganske enkelt kom til at trykke Enter - og gå i seng.

I mellemtiden er #covfefe blevet et af de mest omtalte hashtags på nettet, og der er masser af mere farverige forklaringer.

Mange af dem tyder på, at folk ventede på en god lejlighed til at håne præsidenten. Som for eksempel brugeren Kristina Wong, der foreslår, at det kan være russisk for »Jeg går af«.

Jernbanevæsenet i den australske delstat New South Wales mener, at ordet kan betyde, at alt går efter planen.

Mens finansminister Kristian Jensen (V) bruger det i betydningen: uforståeligt vrøvl.

Gary Castle overvejer, om Trumps tweets i virkeligheden er skrevet af et husdyr.

I mellemtiden fastslår det anerkendte britiske uddannelsescenter Regent's English, at covfefe ikke er et ord på engelsk ... endnu.

Ifølge den australske tv-station ABC er det sandsynligt, at Trump ved en fejl har skabt årets ord, og det er allerede blevet optaget af slangordbøger på nettet. En definition, der synes at være populær, er netop 'dækning', skrevet af folk, der har for små hænder til at skrive ordentligt.

Det er ikke sandsynligt, at ordet går væk lige foreløbig. Der er allerede T-shirts til salg med 'covfefe'.

Om ikke andet synes spørgsmålet om, hvorvidt Trump selv skriver sine tweets, eller om han har en professionel stab til at komponere dem efter omhyggelig overvejelse, nu at være besvaret. Han skriver dem selv.

Og hvordan forklarede Trump så ordet, da han vågnede igen? Tja.

Da han små seks timer senere endelig slettede det famøse tweet og udsendte et nyt kl. 6.09 onsdag morgen, var det blot med en humoristisk afstandtagen:

»Hvem kan finde ud af, hvad der er den sande betydning af "covfefe"? Mor jer!«.

(Opdateret kl. 13.27)

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce