Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

  President Donald Trump speaks during the Celebrate Freedom event at the Kennedy Center for the Performing Arts in Washington, Saturday, July 1, 2017. (AP Photo/Carolyn Kaster)
Foto: Carolyn Kaster/AP

President Donald Trump speaks during the Celebrate Freedom event at the Kennedy Center for the Performing Arts in Washington, Saturday, July 1, 2017. (AP Photo/Carolyn Kaster)

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik: Se Trumps vildeste Twitter-angreb på medierne

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Debatten om Trumps angreb på etablerede medier er blusset op igen efter en serie udfald fra præsidenten på Twitter de seneste dage.

Siden han overtog præsidentembedet, har Donald Trump skrevet flere end 60 tweets om ’falske nyheder’, hovedsagelig rettet mod CNN, men også andre medier. Det viser en søgning på trumptwitterarchive.com.

Under sin valgkampagne tweetede Trump indimellem om de »uærlige medier«, men begrebet fake news (falske nyheder) introducerede han først 10. december, en måned efter sin valgsejr.

Her er et udpluk af Donald Trumps hårdeste Twitter-angreb på medierne det seneste halve år:

10. december 2016: »CNN’s historie om, at jeg vil arbejde på ’The Apprentice’, mens jeg sidder som præsident, selv på deltid, er latterlig og usand – FAKE NEWS!«.

10. januar 2017: »FAKE NEWS – EN TOTAL POLITISK HEKSEJAGT!«.

17. februar 2017: »De falske nyhedsmedier (New York Times, NBC News, ABC, CBS, CNN) er ikke mine fjender. De er det amerikanske folks fjender«.

30. maj 2017: »Russiske embedsmænd må grine af USA, og hvordan en lam undskyldning for Demokraternes valgnederlag har overtaget de falske nyheder«.

6. juni 2017: »Beklager, folkens, men skulle jeg have troet på CNN, NBC, ABC, CBS, Washington Post eller New York Times og deres falske nyheder, ville jeg ikke have haft en chance for at vinde valget«.

13. juni 2017: »De falske nyhedsmedier har aldrig været så galt afmarcherede eller så beskidte. Bevidst usande historier og falske kilder for at køre deres hadefulde agenda. Trist!«.

27. juni 2017: »Wow, CNN måtte trække en stor historie om ‘Rusland’ tilbage og tvinge tre ansatte til at trække sig. Hvad med alle de andre falske historier, de laver? FAKE NEWS!«.

29. juni: »Skøre Joe Scarborough og tomhjernede Mika (værtspar på morgensshowet 'Morning Joe') er ikke dårlige mennesker, men deres dårligt ratede program er styret af deres NBC-chefer. Surt show!

29. juni: »Jeg har hørt, at det dårligt ratede ‘Morning Joe’ taler grimt om mig (ser det ikke længere). Men hvordan kan det så være, at ubegavede Mika og Psycho Joe kom til Mar-a-Lago tre aftener i træk omkring nytårsaften og insisterede på at mødes med mig. Hun blødte kraftigt efter et ansigtsløft. Jeg sagde nej!«

2. juli 2017: »Jeg overvejer at ændre navnet falske nyheder CNN til bedrageriske nyheder CNN!«.

2. juli 2017: »DE FALSKE & BEDRAGERISKE NYHEDSMEDIER arbejder hårdt på at overbevise republikanere og andre om, at jeg ikke burde bruge sociale medier - men husk nu, jeg vandt .... (i et nyt tweet) valget i 2016 med interview, taler og sociale medier. Jeg var tvunget til at slå FalskeNyheder, og det gjorde jeg. Vil vil fortsætte med at VINDE!«.

Oversættelse: Helle Albeck

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden