Efterretningsudvalg vil tale med Trump Jr. om møde med russisk advokat

Offentligheden har nu et tydeligt bevis på, at Trumps kampagnestab mødtes med russerne, mener topdemokrat.

USA

Det amerikanske senats efterretningsudvalgs topdemokrat, Mark Warner, siger, at han »absolut« vil tale med Donald Trump Jr. vedrørende hans møde med en russisk advokat under præsidentvalget sidste år.

Mark Warner siger, at »det er første gang, at offentligheden har set et tydeligt bevis på, at topfolk fra Trumps kampagnestab mødtes med russerne« for at skaffe belastende oplysninger om Clinton, skriver nyhedsbureauet AP.

Donald Trump Jr. erkender, at han mødtes med den russiske advokat for at få fingre i oplysninger, der kunne kompromittere Hillary Clinton, der var farens rival i kampen om præsidentposten.

»Det er klart, at jeg er den første nogensinde på et kampagnehold, der har lyttet til informationer om en rival, skrev han sarkastisk på Twitter tidligere mandag aften.

Ifølge New York Times vidste Donald Trump Jr., at mødet var et led af den påståede indblanding fra den russiske regering i den amerikanske valgkamp.

New York Times har talt med tre personer, der har haft kendskab til mødet.

Avisen skriver, at det var publicisten Rob Goldstone, der arrangerede mødet, og at det i selve indkaldelsen til mødet fremgik, at det var den russiske regering, der stod bag de potentielt skadelige oplysninger om Clinton.

Mark Warner ønsker ikke at oplyse, hvorvidt mødet mellem Donald Trump Jr. og den russiske advokat allerede var en del af udvalgets undersøgelser af Ruslands indblanding i præsidentvalget.

Mark Warner understreger dog, at afsløringerne »hjælper os (udvalget, red.) fremad, og vi forventer, at der kommer meget mere«.

Donald Trump Jr. skriver på Twitter, at han med glæde samarbejder med Senatets efterretningsudvalg.

Han har hyret advokaten Alan Futerfas til at tage sig af sagen.

Paul Manafort, der var kampagnechef for Donald Trump, og Jared Kushner, Trumps svigersøn, var også med til mødet med den russiske advokat.

Der kom intet ud af mødet, har en talsmand i Det Hvide Hus oplyst mandag. Det samme har Donald Trump Jr. erklæret.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, foretager sideløbende med Senatet en undersøgelse af Trump-kampagnens eventuelle forbindelser til Rusland.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce