Donald Trump Jr. skal til høring om sit møde med en russisk advokat. Hvis han ikke møder op, bliver han stævnet.
Foto: Carolyn Kaster/AP

Donald Trump Jr. skal til høring om sit møde med en russisk advokat. Hvis han ikke møder op, bliver han stævnet.

USA

Magtfuld republikaner truer Trumps søn med stævning

Formand for retsudvalg håber, at Donald Trump Jr. afgiver forklaring om forbindelse til Rusland allerede i næste uge.

USA

Hvis Donald Trumps søn, Donald Trump Jr., ikke af sig selv møder op høring i retsudvalget, hvor han skal afgive forklaring om hans forbindelser til Rusland, vil den republikanske formand for Senatets retsudvalg, Chuck Grassley pålægge ham at møde op.

Hvis Trump Jr. forklarer sig for retsudvalget, vil han være den hidtil mest centralt placerede repræsentant fra præsidentens inderkreds, der vidner i Kongressen om forbindelserne til Rusland.

Ifølge Chuck Grassley kan en høring i retsudvalget muligvis finde sted allerede i næste uge, skriver nyhedsbureauet AP.

Høringen omhandler Trump Jr.'s møde med en russisk advokat, som angiveligt kunne skaffe præsidentens søn belastende oplysninger om farens modkandidat, Hillary Clinton, under valgkampen.

Det burde dog ikke blive nødvendig med en stævning. Donald Trump Jr. har sagt, at han vil samarbejde med udvalget. Han har hyret advokaten Alan Futerfas til at tage sig af sagen og har hele vejen igennem fastholdt, at der intet odiøst var ved mødet.

Ethvert vidne bør møde op

Den republikanske formand for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, opfordrer ligeledes Trumps ældste søn til at forklare, hvad der blev sagt på mødet med den russiske advokat.

»Jeg synes, at ethvert vidne, der bliver bedt om at afgive forklaring i Kongressen, skal gøre det«, siger Paul Ryan.

Mødet mellem Trump Jr. og den russiske advokat Natalia Veselnitskaja fandt sted i juni 2016, mens Trump Jr. arbejdede på sin fars valgkampagne. Trumps kampagnestab har i det seneste år fastholdt, at ingen med forbindelse til kampagnestaben havde nogen møder med russere, der forsøgte at påvirke det amerikanske valg.

En række e-mails, som Donald Trump Jr. har offentliggjort, viser, at den russiske advokat Natalia Veselnitskaya mødtes med ham.

Sent onsdag dansk tid sagde den amerikanske præsident, at han først for få dage siden fik kendskab til mødet mellem sin søn og russiske kilder.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce