Jeff Sessions må erkende, at hans egen chef fortryder, at han overhovedet blev ansat i første omgang.
Foto: Jacquelyn Martin/AP

Jeff Sessions må erkende, at hans egen chef fortryder, at han overhovedet blev ansat i første omgang.

USA

Trump kritiserer åbent sin egen justitsminister

Præsidenten fortryder, at han valgte Jeff Sessions som justitsminister.

USA

Præsident Donald Trump fortryder, at han udpegede Jeff Sessions som USA's justitsminister.

I et interview med New York Times siger den amerikanske præsident, at han for et halvt år siden aldrig havde peget på den 70-årige senator fra Alabama, hvis han havde vidst, hvad han kunne finde på.

Utilfredsheden bunder i Jeff Sessions' beslutning om at erklære sig inhabil i en undersøgelse af mulige forbindelser mellem Trumps valgkampagne og Rusland.

»Sessions skulle aldrig have erklæret sig inhabil, og hvis han ville gøre det, så skulle han have orienteret mig, før han tog imod jobbet, og så havde jeg valgt en anden«, siger Trump til avisen.

Trump: Ekstremt uretfærdigt

Præsidenten understreger, at han virkelig ikke bryder sig om Sessions' håndtering af sagen.

»Det er ekstremt uretfærdigt - for at bruge et mildt ord - over for præsidenten«, siger Trump.

I marts erklærede justitsministeren sig inhabil i eventuelle undersøgelser, der vedrører Rusland og Trumps kampagnehold.

Ved samme lejlighed bedyrede han, at han ikke har haft møder med russiske embedsmænd om Trumps valgkampagne.

Beslutningen om at stille sig på sidelinjen blev truffet på anbefaling fra medarbejdere i ministeriet, lød hans forklaring dengang.

Rusland mistænkes for at have forsøgt at blande sig i den amerikanske valgkamp i efteråret til fordel for Donald Trump.

Under høringen i Senatet før sin ansættelse fortalte Jeff Sessions ikke noget om, at han sidste år havde holdt møder med Ruslands ambassadør.

Justitsministeren har ikke ønsket at kommentere Donald Trumps seneste udtalelse.

Ekstra møde med Putin

Amerikanske medier har tidligere løbet med rygter om, at justitsministeren har tilbudt at trække sig på grund af Trumps utilfredshed over netop Rusland-sagen.

I interviewet med New York Times afslører Trump også, at hans ekstra middagsmøde i juni med Ruslands præsident, Vladimir Putin, i Hamburg varede 15 minutter.

Det var ifølge præsidenten en udveksling af almindeligheder i en venlig stemning. Mødet har været meget diskuteret, fordi det først i denne uge blev bekræftet af Det Hvide Hus, at mødet faktisk fandt sted.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce