USA

Trump har fundet manden, der skal hjælpe med at sende folk til Mars

Kongresmedlem Jim Bridenstine kan blive næste administrator af den amerikanske rumfartsadministration, Nasa.

USA

Det Hvide Hus oplyser, at USA's præsident, Donald Trump, vil nominere republikaneren Jim Bridenstine til at lede Nasa, den amerikanske rumfartsadministration.

Bridenstine er medlem af Repræsentanternes Hus, hvor han har siddet siden 2012.

Han er desuden pilot i den amerikanske flådereserve og tidligere direktør ved Tulsa luft- og rumfartsmuseum og planetarium i Oklahoma.

I Kongressen arbejder Bridenstine til dagligt blandt andet i udvalget for videnskab, rum og teknologi.

Hvis republikaneren får Senatets godkendelse, vil han spille en væsentlig rolle i Trumps planer om at sende mennesker til Mars.

Bemandet mission i 2030'erne

Nasa håber på at kunne sende en bemandet mission til Mars på et tidspunkt i 2030'erne.

Men den amerikanske præsident er mere ambitiøs på det område.

Under et telefonopkald til Nasa-astronauter i april sagde præsidenten, at han ønsker at sende mennesker til Mars inden for ganske få år.

»Vi vil forsøge at gøre det under min første valgperiode - eller i værste tilfælde min anden. Så vi skal have sat farten en smule op, okay«, sagde præsidenten til en af astronauterne på Den Internationale Rumstation.

Det er ikke kun Nasa og Donald Trump, der pønser på at sende mennesker til Mars.

Milliardæren Elon Musk, der blandt andet er kendt som stifter af Tesla-bilkoncernen, har tidligere bebudet, at han vil kolonisere Mars.

Gennem firmaet SpaceX arbejder Elon Musk på, at de første mennesker forlader Jorden i 2024 og ankommer til Mars det efterfølgende år.

Blue Origin, der et selskab stiftet af Amazon-chef Jeff Bezos, har tilsvarende sagt, at det vil sende mennesker til Mars. Det skulle dog have længere udsigter.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce