Foto: Carolyn Kaster/AP
USA

Ministerium afviser Trumps aflytningsanklager mod Obama

Det er ikke sandt, når præsident Trump siger, at tidligere præsident Obama aflyttede ham i 2016.

USA

Det amerikanske justitsministerium har bekræftet, at der ikke findes bevis for, at tidligere præsident Barack Obama aflyttede Donald Trump i Trump Tower under valgkampen i 2016.

Det har Donald Trump ellers påstået.

»Både FBI og NSD (den nationale sikkerhedsdivision, red.) bekræfter, at de ikke har registreret nogen aktiviteter, der relaterer sig til aflytning, som det er blevet beskrevet i tweets fra 4. marts 2017«, siger justitsministeriet ifølge retsdokumenter dateret 1. september.

Dokumenterne er udleveret til organisationen American Oversight via aktindsigt.

NSD er en afdeling under justitsministeriet.

Forbundspolitiet FBI har tidligere afvist Trumps anklager. Præsidenten kom med påstanden i en række tweets i marts, og han har siden gentaget dem.

»Forfærdeligt! Jeg har lige fundet ud af, at Obama 'aflyttede mine kanaler' i Trump Tower lige før sejren. Intet blev fundet. Dette er McCarthyisme!«, skrev Trump 4. marts.

Trump: Hvor lavt ...

Mccarthyisme henviser til den amerikanske senator Joseph McCarthy, der under den kolde krig blev kendt for sin mistanke om, at omfattende kommunistisk infiltration havde fundet sted i USA's statsadministration.

»Hvor lavt kan præsident Obama synke, når han aflytter mine telefoner under den hellige valghandling. Dette er Nixon /Watergate. Slem (og syg) mand!«, skrev præsidenten senere.

Sean Spicer, Trumps daværende talsmand, forsvarede anklagerne og citerede et indslag på tv-kanalen Fox News. Her fremgik det, at et britisk spionagentur foretog aflytningen for Obama.

Direktør for den amerikanske sikkerhedstjeneste (NSA), Mike Rogers, har også på det kraftigste afvist Trumps og Fox News' påstande.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce