Donald Trump Jr. må i dag forklare sig over for et panel af politikere.
Foto: Carolyn Kaster (arkiv)/AP

Donald Trump Jr. må i dag forklare sig over for et panel af politikere.

USA

Trumps søn ville have snavs på Clinton fra russisk advokat

Præsident Trumps søn siger, at han mødtes med russisk advokat, fordi hun måske havde oplysninger om Hillary Clinton.

USA

Donald Trump Jr. - der er søn af USA's præsident, Donald Trump - var nysgerrig efter, om en russisk advokat havde oplysninger om Hillary Clinton, der kunne skade hende.

Men han ville ikke arbejde hemmeligt sammen med Rusland om at påvirke det amerikanske præsidentvalg.

Det udtaler Trump Jr. i en forberedt erklæring, som avisen The New York Times er kommet i besiddelse af.

Erklæringen er skrevet, fordi han i dag afhøres af et efterretningsudvalg i det amerikanske senat om sit møde med advokaten Natalja Veselnitskaja.

Mødet fandt sted under sidste års amerikanske valgkamp, da Trump Jr.'s far kæmpede med Hillary Clinton om nøglerne til Det Hvide Hus.

Ifølge en e-mail, som Donald Trump Jr. havde modtaget, kunne advokaten levere kompromitterende materiale om farens rival.

»Hvis de havde oplysninger angående en præsidentkandidats egnethed, karakter eller kvalifikationer, mente jeg, at jeg i det mindste burde høre, hvad de havde at sige«, udtaler præsidentens søn ifølge avisen.

»Afhængigt af hvilke - hvis nogen - oplysninger, de lå inde med, ville jeg efterfølgende rådføre mig med en juridisk rådgiver for at træffe en kvalificeret beslutning om, hvorvidt jeg skulle beskæftige mig mere med det«, tilføjer han.

Amerikanske efterretningstjenester har konkluderet, at Rusland forsøgte at påvirke udfaldet af den amerikanske valgkamp til fordel for Donald Trump der som bekendt endte med at vinde i november.

Men et af de helt ubesvarede spørgsmål er, hvorvidt nogen fra Trumps kampagnestab forsøgte at hjælpe russerne.

Her er det ikke kun Trump Jr., der har måtte forklare sig. Også præsidentens svigersøn, Jared Kushner, er blevet afhørt af et efterretningsudvalg.

Han nægter ligesom sin svoger at have samarbejdet med russerne.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce