Jared Kushner (i midten) sammen med sin hustru Ivanka Trump har begge brugt private e-mail-konti til arbejdsrelateret e-mails.
Foto: Evan Vucci/AP

Jared Kushner (i midten) sammen med sin hustru Ivanka Trump har begge brugt private e-mail-konti til arbejdsrelateret e-mails.

USA

Trumps toprådgivere har brugt private e-mailkonti i Det Hvide Hus

En række af præsidentens nærmeste rådgivere brugte private e-mailkonti i embeds medfør, skriver New York Times.

USA

Mindst seks af præsident Donald Trumps nærmeste rådgivere i Det Hvide Hus har brugt private e-mailkonti i embeds medfør.

Det oplyser en række nuværende og tidligere embedsmænd til The New York Times.

Afsløringen kommer, dagen efter at det kom frem, at præsidentens svigersøn, Jared Kushner, har brugt sin private konto til at sende og modtage omkring 100 arbejdsrelaterede mails i løbet af den nye administrations første syv måneder i Det Hvide Hus.

Bannon og Priebus brugte også private konti

Kushner var dog ifølge The New York Times langtfra alene. Således gjorde den tidligere chefstrateg Steve Bannon og den tidligere stabschef Reince Priebus også brug af private e-mailkonti i arbejdet i Det Hvide Hus.

Ivanka Trump, der er præsidentens ældste datter og gift med Jared Kushner, har også brugt sin private konto i sit arbejde som rådgiver i Det Hvide Hus.

Det bekræfter kilder fra Det Hvide Hus, der udtaler sig på betingelse af anonymitet.

Ansatte i Det Hvide Hus skal bruge officielle e-mailkonti. Det skal sikre gennemsigtighed og sørge for, at alle kan få indsigt i korrespondancerne.

Det er dog ikke ulovligt at bruge private konti, hvis alle arbejdsrelaterede mails bliver videresendt til en officiel konto.

Under præsidentvalgkampen kritiserede Donald Trump sin modstander Hillary Clinton for hendes brug af en privat e-mailkonto i hendes arbejde som udenrigsminister.

Flere demokrater beskylder nu præsidenten for at være hyklerisk.

Hvor ofte Trumps rådgivere har brugt private e-mailkonti i Det Hvide Hus er endnu uvist.

Det Hvide Hus beskriver omfanget som sporadisk.

»Alle ansatte i Det Hvide Hus er blevet vejledt til at bruge officielle e-mails i alt arbejde, der relaterer sig til regeringen«, siger Sarah Huckabee Sanders, talskvinde i Det Hvide Hus.

»De bliver yderligere instrueret til at sende arbejdsrelateret kommunikation på private konti videre til officielle konti«, tilføjer hun.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce