Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Trumps kampagne udsendte dette billede fra mødet blandt hans sikkerhedsrådgivere. George Papadopoulos er nummer 3 fra venstre.

Trumps kampagne udsendte dette billede fra mødet blandt hans sikkerhedsrådgivere. George Papadopoulos er nummer 3 fra venstre.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere Trump-rådgiver indrømmer at have løjet over for FBI

George Papadopoulos skjulte oplysninger om valgkampen. Nu samarbejder han med myndighederne for at få strafnedsættelse.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort løb med størstedelen af opmærksomheden, da den tidligere FBI-chef Robert Mueller mandag offentliggjorde flere sigtelser i sin undersøgelse af et eventuelt samarbejdet mellem Trump-kampagnen og Rusland under sidste års præsidentvalg.

Manafort og hans tidligere samarbejdspartner Richard Gates III er blandt andet sigtet for hvidvask og agentvirksomhed - anklager, der dog ikke har noget med deres arbejde for Trump at gøre.

Men samtidig erklærede FBI, at en tidligere udenrigspolitisk rådgiver for Trump, George Papadopoulos, har erkendt sig skyldig i at lyve for FBI. Selv om Papadopoulos var betydeligt længere nede i hierarkiet end Manafort, kan det vise sig at være dagens vigtigste afsløring.

Dels har Papadopoulos tilsyneladende besluttet sig for at indgå en aftale med myndighederne og fortælle, hvad han ved, mod løfte om strafnedsættelse. Dels angår hans sag direkte spørgsmålet om samarbejde med Rusland.

Offentliggjorde dokumenter fra retten viser ifølge New York Times, at George Papadopoulos i april 2016 mødtes med en unavngiven russisk professor, der påstod at have adgang til smuds på Hillary Clinton i form af tusinder af kompromitterende e-mails, som Rusland besad.

Professoren introducerede desuden Papadopoulos for en kvinde, der angiveligt er i familie med Vladimir Putin, der sagde, at »vi alle glæder os til muligheden for at få et godt forhold til Trump«.

Talsmand afviser fast tilknytning

Papadopoulos fortalte først til FBI, at mødet foregik, før han fik tilknytning til Trump, og at professoren var en særling.

Det, har han nu erkendt, var usandt: Han vidste, at professoren havde »væsentlige kontakter i den russiske regering«, og mødet foregik, »mens han var rådgiver for Trump«, citerer New York Times fra retsdokumenterne.

Ifølge Papadopoulos’ forklaring til FBI fortalte han andre i Trump-organisationen om mødet.

»Godt arbejde«, svarede de indtil videre anonyme kolleger. Det er ulovligt at modtage oplysninger og penge fra en udenlandsk stat.

Trumps talskvinde Sarah Huckabee Sanders forsøger at nedtone George Papadopoulos’ rolle i Trump-kampagnen.

»Jeg vil ikke kalde ham en fast rådgiver. Han blev ikke betalt af kampagnen. Han var frivillig i et forum, der mødtes én gang«, sagde Sanders.

På mødet deltog også daværende Alabama-senator Jeff Sessions, som i dag er justitsminister.

Manafort og Gates har i øvrigt nægtet sig skyldige i dagens sigtelser.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden