Foto: Walsh Susan/AP
USA

Analyse: Bag twitterstormen: Flynn gør Trump-top nervøs

Kun Trump og hans topfolk ved, hvad Michael Flynn lige nu kan fortælle FBI om Rusland-sag.

USA
FOR ABONNENTER

Præsident Trump bruger sin sædvanlige taktik til i kølvandet på sin toprådgiver Michael Flynns tilståelse af at have løjet for FBI: Han hvirvler så meget støv op gennem en storm af tweets og kontroversielle udtalelser, at fokus forsvinder fra sagens substans.

Hvorfor fokuserer man ikke på, at Hillary Clinton gentagne gange har løjet for FBI, skrev Trump søndag i strid med sandheden. Clinton har, så vidt vides, aldrig løjet for de FBI-agenter, der undersøgte hendes e-mails sidste år. FBI er ude i en politisk heksejagt, skrev Trump med henvisning til en agent, der blev flyttet fra undersøgelsen, da det er kommet frem, at han per sms har udtrykt sympati for Clinton i valgkampen.

Og da tv-stationen ABC forleden trak en udokumenteret historie om, at Trump personligt havde bedt Flynn om at kontakte russerne, tilbage, blev det i Trumps twitterunivers igen til et bevis på, at alle Rusland-historierne er fake news.

Hvis man frasorterer flimmeren, står tre ting tilbage. Først og fremmest: Donald Trump er endnu ikke direkte personligt impliceret i sagerne. For det andet: Det forhold, der udløste undersøgelsen – mistanken om, at Trump-kampagnen samarbejdede med russere i forbindelse med hackingen af Hillary Clintons e-mails i valgkampen – er endnu ikke bevist. Og for det tredje: Trump-folkenes og præsidentens egne forsøg på at dække over sandheden kan ende med at blive den alvorligste del af sagen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce