Donald Trump og hustruen Melania har netop talt med staben på hospitalet efter et besøg hos ofrene for skoleskyderiet i Florida.
Foto: Andrew Harnik/AP

Donald Trump og hustruen Melania har netop talt med staben på hospitalet efter et besøg hos ofrene for skoleskyderiet i Florida.

USA

Trump besøgte ofre for skoleskyderi på hospital

Præsidenten roser læger og sygeplejersker for deres »utrolige« arbejde med at hjælpe ofrene for skyderiet.

USA

USA's præsident, Donald Trump, har fredag aften mødtes med overlevende ofre for onsdagens skoleskyderi på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida.

Kort efter klokken 18.30 ankom han sammen med sin hustru, Melania Trump, til Broward Health North Hospital i Pompano Beach.

Her roste han læger og sygeplejersker, som hjalp ofrene efter skyderiet, for deres 'utrolige' arbejde.

Samtidig sagde Trump, at medicinsk redningspersonale 'satte rekord'. Ifølge præsidenten nåede ofre frem til hospitalet kun 20 minutter efter skyderiet.

17 dræbt under skyderi

I alt blev 17 elever og lærere dræbt og 13 andre såret i onsdagens skoleskyderi.

»Det er meget trist, at sådan noget kan ske«, siger præsidenten.

19-årige Nikolas Cruz, der er tidligere elev på Marjory Stoneman Douglas High School, har erkendt, at han skød og dræbte 17 mennesker.

Han blev anholdt onsdag, omkring en time efter at den sidste kugle på skolen var blevet affyret.

Den 19-årige mand er forhenværende elev på skolen. Han blev bortvist af disciplinære årsager.

FBI modtog advarsel

FBI erkendte fredag, at forbundspolitiet for mere end en måned siden modtog en detaljeret advarsel, om at Nikolas Cruz havde planer om at begå en massakre. Men advarslen blev ignoreret.

Ifølge FBI ringede 'en person tæt på Nikolas Cruz' på en særlig telefonlinje for at give den føderale politistyrke et tip. Telefonopkaldet kom den 5. januar.

»FBI blev både orienteret om, at Cruz ejede pistoler og havde lyst til at begå drab på andre mennesker.

»Samtidig blev det gjort klart, at hans adfærd var ekstrem, og at han skrev dybt problematiske og forstyrrede ting på sociale medier«, hedder det i erklæringen fra FBI, hvor det også understreges:

»Cruz blev betegnet som en mulig gerningsmand til en skolemassakre«.

Den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions, har øjeblikkeligt givet ordre til en undersøgelse af FBI's arbejdsgange og kommunikation.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce