0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Trump-støtter graver efter snavs i Khashoggis fortid for at hjælpe præsidenten ud af kattepine

Trumps tilhængere leder efter en vej ud, hvis det med sikkerhed viser sig, at Saudi-Arabien står bag mordet på journalisten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Evan Vucci/AP
Foto: Evan Vucci/AP

Hvis Donald Trump ender med at måtte erkende, at det er Saudi-Arabien, der står bag mordet på Jamal Khashoggi, kan det blive svært for USA's præsident, som her ses under sit besøg i landet i maj 2017, at finde en grimasse, der kan passe.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA’s præsident, Donald Trump, nærmer sig – om end tøvende – en erkendelse af, at journalisten Jamal Khashoggi faktisk er blevet dræbt af saudiarabiske sikkerhedsfolk på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul. Samtidig forsøger dele af den amerikanske højrefløj at fyre op under en kampagne, hvor Khashoggi bliver hængt ud som en mand med tætte forbindelser til ekstreme islamistiske miljøer.

Ifølge Washington Post har flere af Trumps nærmeste allierede i Kongressen de seneste dage udvekslet artikler, som handler om, at Khashoggi som ung havde forbindelser til Det Muslimske Broderskab, hvilket Khashoggi aldrig har benægtet, samt at han for årtier siden som ung journalist fulgte Osama bin-Laden tæt – også sandt og heller ikke nogen større hemmelighed. Avisens kilder til oplysningerne om de republikanske kongresmedlemmer er fire personer, som arbejder for Det Republikanske Parti, og som ønsker at være anonyme.

Uden for Kongressen er de højreorienterede medier, blandt andre Fox News, begyndt at rette fokus på den unge Khashoggis forbindelser tilbage i tiden.

»Khashoggi var forbundet med Det Muslimske Broderskab«, fortalte studieværten Harris Faulkner i går, torsdag, i Fox-programmet ’Outnumbered’. »Jeg siger det, fordi det er noget, der bliver talt om«, sagde hun.

»Tumlede rundt med Osama bin-Laden«

På det konservative onlinemedie CR-TV er Khashoggi blevet kaldt en »gennem lang tid ven af terrorister«.

Og i det højreorienterede magasin FrontPage er den saudiarabiske journalist blevet kaldt »en kynisk og manipulerende apologet for islamisk terrorisme, ikke den mytiske, martyriserede dissident, hvis forsvinden medierne har brugt det meste af en uge på at vælte rundt i«.

Ifølge Washington Post har Trumps ældste søn, Donald Jr., delt et tweet, hvori det bliver beskrevet, hvordan Kharshoggi »tumlede rundt i Afghanistan med Osama bin-Laden« tilbage i 1980’erne. Formålet med rejsen var, at Kharshoggi skulle skrive en større feature om bin-Ladens deltagelse i modstandskampen mod den sovjettiske invasion.

Årsagen til højrefløjens forsøg på at tilsværte Jamal Kharshoggi er den knibe, det angivelige saudiarabiske mord på journalisten har bragt Donald Trump i.

USA sælger våben til Saudi-Arabien for trecifrede milliardbeløb – i dollar, vel at mærke. Og de