Arkivfoto.
Foto: Andrew Harnik/AP

Arkivfoto.

USA

Trump bekræfter valg af bramfri hærchef som ny stabschef

USA's hærchef forfremmes til stabschef for alle væbnede styrker, hvis Senatet godkender ham.

USA

Stabschefen for USA's hær, Mark Milley, skal ifølge præsident Donald Trump forfremmes til stabschef for alle USA's væbnede styrker. Det skriver præsidenten på Twitter.

Fredag erfarede nyhedsbureauet AP, at det bliver Mark Milley, der skal tage over, når den nuværende stabschef for hele det amerikanske militær, Joseph Dunford, træder tilbage.

Det bekræfter Trump lørdag.

»Jeg er glad for at annoncere, at den firestjernede general Mark Milley bliver stabschef for de væbnede styrker«, skriver Trump på Twitter.

Den øverste ledelse af USA's væbnede styrker består af en stabschef fra hver af landets seks værn. De seks stabschefer ledes af en fælles stabschef for hele landets væbnede styrker.

Skal godkendes i Senatet

Det er den post, som Milley forfremmes til. Det kræver dog, at han godkendes af et flertal i Senatet.

AP beskriver Milley som en karismatisk og udadvendt leder. Han er også kendt for at tale lige ud af posen, når han er til høringer i Kongressen.

Sidste år kaldte han det 'pligtforsømmelse' fra Kongressens side, da den havde problemer med at få vedtaget en finansiering af de væbnede styrker.

Han har også erklæret, at han mener, at kvinder bør indtræde i værnepligt på lige fod med mænd.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce