Først sagde Rudolph Giuliani, at Trump var involveret i et stort Moskva-projekt i hele 2016. Men sådan skulle det ikke forstås, korrigerede han dagen efter.
Foto: Joshua Roberts/Ritzau Scanpix

Først sagde Rudolph Giuliani, at Trump var involveret i et stort Moskva-projekt i hele 2016. Men sådan skulle det ikke forstås, korrigerede han dagen efter.

USA

Trumps advokat: Mine bemærkninger om Trumps engagement i Moskva-projekt var 'hypotetiske'

I søndags mente Rudolph Giuliani, at Trump var tæt på forhandlinger om byggeprojekt i Moskva. I går ændrede han så holdning.

USA

Da Donald Trumps personlige advokat, Rudolph W. Guiliani, i søndags forholdt sig til Trumps engagement i bygningen af en skyskraber i Moskva i 2016 - både under præsidentkampagnen og efter, at han var valgt - var han helt klar i spyttet:

Forhandlingerne om byggeriet af The Trump Tower Moscow »... foregik fra den dag, jeg annoncerede (at Trump stillede op som præsidentkandidat, red.) til den dag, jeg vandt«, citerede Giuliani Trump for at have sagt.

Udtalelsen fra advokaten faldt i et interview med The New York Times i forbindelse med Giulianis bestræbelser på at lægge afstand til en omdiskuteret artikel fra BuzzFeed.

I artiklen skriver netmediet, at Trump skulle have instrueret sin nu forhenværende personlige advokat Michael Cohen i at lyve over for Kongressen om Trumps engagement i Moskva-projektet - hvilket Trump kategorisk har afvist.

At Trump ifølge Giuliani har indrømmet at have været direkte involveret i forhandlinger om investeringer i Rusland under præsidentkampagnen er kontroversielt. Fordi det er sammenblanding af interesser. Og fordi Trump tidligere flere gange har benægtet, at han var så involveret i projektet, som Giulianis bemærkning indikerede.

Det, jeg mente, var ...

Desuden blev russiske aktører i juni 2016 afsløret i at have hacket sig ind i Det Demokratiske Partis computere med det formål at påvirke den amerikanske valgkamp. Under valgkampen forlangte Donald Trump, at daværende præsident Barack Obama hævede strafsanktionerne mod Rusland, ligesom han opfordrede russerne til at offentliggøre, hvad de måtte have af belastende oplysninger om Trumps modkandidat, Hillary Clinton.

Men dagen efter udtalelserne til The New York Times om Donald Trumps involvering i Trump Tower-projeket i Moskva, vendte Giuliani på en tallerken.

Hans bemærkninger havde været »hypotetiske« og ikke et forsøg på at være faktuel korrekt med hensyn til fastlæggelse af det konkrete tidsforløb.

»Mine kommentarer var ikke møntet på timingen eller omstændighederne omkring sådanne diskussioner (om tidsforløbet i Donald Trumps deltagelse i forhandlingerne om Moskva-projektet, red.). »Pointen er, at projektforslaget var på et meget tidligt stade, og at det ikke kom længere end til et uforpligtende ’letter of intent’«, forklarede Giuliani i går til The New York Times.

Ifølge avisen er der i Donald Trumps stab en voksende vrede over advokatens offentlige optræden. Der er, skriver The New York Times, også en bekymring for, at Giulianis skødeløse og bramfrie kommentarer kan øge de offentlige anklagemyndigheders interesse i præsidentens involvering i Trump Tower-projektet i Moskva.


Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce