Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mason Trinca/Ritzau Scanpix
Foto: Mason Trinca/Ritzau Scanpix

Senator Kamala Harris er blandt de varmeste navne her ved begyndelsen af demokraternes langstrakte primærvalgkamp.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Demokratisk profil indleder præsidentvalgkamp med angreb på Trump

Kamala Harris vil forsøge at forene et USA, der er plaget af dyb splittelse. Ikke mindst på grund af Trump.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den demokratiske senator Kamala Harris indledte i nat dansk tid formelt sin kampagne forud for det amerikanske præsidentvalg i 2020.

Foran rådhuset i hjembyen Oakland lovede hun de mange fremmødte at forene et USA, der lider at dyb splittelse - både socialt, kulturelt og politisk.

Hun stiller således op for at kæmpe mod dem, der »prøver at indgyde had og splittelse«.

»Vi er her, fordi den amerikanske drøm er under angreb, og vores amerikanske demokrati er på spil som aldrig før«, lød det fra trappen på Oaklands rådhus.

»Vi er her på et tidspunkt, hvor vi må besvare et grundlæggende spørgsmål. Hvem er vi som amerikanere? Så lad os svare på det spørgsmål. Vi er bedre end dette«.

Kamala Harris nævnte i sin tale aldrig den amerikanske præsident, Donald Trump. Ikke desto mindre var det tydeligt, hvem hun henviste til.

»Når vi har ledere, der chikanerer og angriber den frie presse og underminerer vores demokratiske institutioner, så er det ikke vores USA«, sagde Harris og tilføjede:

»Når tilhængere af hvidt overherredømme marcherer og dræber i Charlottesville eller dræber uskyldige i en synagoge i Pittsburgh, så er det ikke vores USA«.

Kamala Harris har blot siddet i det amerikanske Senat i to år. Alligevel valgte hun for en uge siden at erklære sit kandidatur til valget, og hun begynder den over et år lange primærvalgkamp som en af bookmakernes favoritter.

Harris' kandidatur er fyldt med historiske perspektiver.

Hun kan blive den første sorte kvinde til at vinde nomineringen hos ét af de store partier. Hun kan blive første kvindelige præsident, og hun kan blive den første person af asiatisk afstamning, der bliver valgt som præsident.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden