Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Delil Souleiman/Ritzau Scanpix
Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix

Et amerikansk militærkøretøj kører gennem en syrisk landsbyi den østlige provins Deir Ezzor for et par uger siden.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Avis: USA vil forlade Syrien helt i april

Alle de cirka 2.000 amerikanske tropper, der er udstationeret i Syrien, skal hjem inden april, skriver avis.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA planlægger at trække landets tropper i Syrien ud af landet i løbet af april.

Det vil ske, selv om en plan om at beskytte de kurdiske styrker endnu ikke er på plads. Det skriver avisen The Wall Street Journal.

Militæret forventes at trække en betydelig del af styrkerne tilbage i midten af marts og gennemføre en fuld tilbagetrækning inden slutningen af april.

Det vil ske, medmindre Trump-administrationen ændrer kurs inden da, fortæller højtstående, anonyme embedsmænd til avisen.

USA har lidt over 2.000 soldater i Syrien. De fleste af dem er specialstyrker, der arbejder sammen med den kurdiske og arabiske alliance Syriens Demokratiske Styrker (SDF).

Tilbagetrækningsordre er underskrevet

24. december underskrev USA's præsident, Donald Trump, officielt ordren om tilbagetrækning af amerikanske styrker fra Syrien.

Det skete, efter at han havde meddelt, at han anså missionen for afsluttet.

I en video på det sociale medie Twitter erklærede Trump, at Islamisk Stat (IS) er besejret og slog fast, at amerikanske styrker skal hjem.

»Vi har vundet over IS. Vi har slået dem, og vi har slået dem godt og grundigt. Vi har taget landet tilbage«, lød det i videoen.

USA har dog tøvet med at melde klart ud, hvornår de amerikanske tropper trækkes tilbage.

Derudover mangler Trump-administrationen fortsat en plan for, hvordan de USA-støttede kurdiske styrker skal beskyttes, når amerikanerne trækker sig ud af landet.

Forsvarsminister trak sig

Beslutningen om at trække samtlige amerikanske tropper ud af Syrien er kontroversiel og er blevet mødt af kritik fra flere sider.

Trumps forsvarsminister, Jim Mattis, valgte angiveligt at trække sig fra sin post på grund af en dyb modstand mod tilbagetrækningen.

Blandt nogle af USA's allierede er der også overraskelse over Trumps beslutning. En britisk regeringstalsmand siger, at der 'stadig er meget, der skal gøres' for endegyldigt at besejre Islamisk Stat.

Der er også frygt for, at en fuldstændig tilbagetrækning kan få stor betydning for magtbalancen i regionen og for Rusland og Irans indflydelse i området.

De to lande støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad. Efter Trump meddelte tilbagetrækningen, udtrykte begge lande sig positivt om beslutningen.

Trump kunne kort tid efter fortælle, at han også påtænker at trække amerikanske soldater ud af Afghanistan.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden