0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

En uge før primærvalgene begynder: Fire demokrater kan vinde. 78-årige Bernie Sanders ligger bedst og tackler hårdest

Med præcis en uge til, at de amerikanske primærvalg begynder i Iowa, kan fire demokrater stadig vinde, og kampen er blevet hårdere.

Robyn Beck/Ritzau Scanpix
Foto: Robyn Beck/Ritzau Scanpix

Joe Biden (tv.) og Bernie Sanders krydser klinger og politik. Lige nu hælder vælgerne mest til Sanders, men målingerne er usikre.

USA

Vi kender fænomenet fra fodboldens verden: ​​

Når holdene er jævnbyrdige, og en modstander kort før tid ser ud til at kunne banke bolden i nettet og snuppe sejren, er det fristende at sætte en beskidt tackling ind.

Om præcis en uge begynder primærvalgene i USA med den første runde i frostkolde Iowa i Midtvesten. Her tager demokraterne hul på valgkampen, hvor de skal finde den mand eller kvinde, som de tror kan slå Donald Trump til november, og feltet er historisk jævnbyrdigt. Så de seneste dages demokratiske valgkamp har mindet om sportsmetaforen – med 78-årige Bernie Sanders fra partiets venstrefløj og den mere moderate 77-årige Joe Biden i de vigtigste hovedroller.

Først kunne mediet Politico afsløre, at Bernie Sanders’ frivillige får instrukser i at bagtale hans allierede på venstrefløjen, Elizabeth Warren. Warrens kampagne slog straks igen ved at fortælle CNN, at Bernie Sanders for et års tid siden angiveligt har sagt, at en kvinde ikke kan vinde præsidentvalget. En historie, som Bernie Sanders prøvede at børste af sig, men som Warren selv bekræftede.

Så gik Bernie Sanders’ kampagne til angreb på en anden modkandidat, tidligere vicepræsident Joe Biden, fordi Biden modsat Sanders som senator har stemt for at forringe de i forvejen stærkt begrænsede amerikanske sociale ydelser.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere