0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Han er en eksistentiel trussel mod demokrater«: Det er super tuesday – og Bernie Sanders' egne partifæller er panisk angste for ham

Bernie Sanders står til at udbygge føringen i demokraternes primærvalg, når 14 stater stemmer i dag, men moderate demokrater ser ham som en trussel mod partiets eksistens og kan ende med at gå sammen for at bekæmpe ham.

Mark Ralston/Ritzau Scanpix
Foto: Mark Ralston/Ritzau Scanpix

Bernie Sanders erklærede ved en tale i Los Angeles, at den politiske elite - og den økonomiske - er bange for hans tilhængere og den bevægelse, de har sat i gang.

USA

En fed dunst af marihuana driver mellem betonsøjlerne i Los Angeles’ kongrescenter. Bassen pumper. Tusindvis af californiere svinger plastikskilte og bannere og sågar deres børn i luften. Det ligner en blanding af en hiphopkoncert og en familieudflugt.

Til venstre på scenen rager en sort fotostat op, der forestiller en tegneserieudgave af Bernie Sanders. Men nu skridter den 78-årige politiker selv ind på scenen foran et kæmpestort amerikansk flag, der flagrer side om side med Californiens banner. Salen jubler.

»Med jeres hjælp tirsdag vinder vi det demokratiske primærvalg i Californien. Med jeres hjælp vinder vi den demokratiske nominering«, begynder han.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce


Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts