0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tasos Katopodis/Ritzau Scanpix
Foto: Tasos Katopodis/Ritzau Scanpix

Præsident Trump fotograferet under sit pressemøde lørdag.

Præsident Trump tester negativ for coronavirus

USA’s præsident Donald Trump er blevet testet for coronavirus. Testen var negativ.

USA

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Præsident Donald Trump er testet negativ for coronavirussen, oplyser Det Hvide Hus natten til søndag.

Testen er utvivlsomt en lettelse for Trump, som ifølge nyhedsbureauet AP og andre amerikanske mediers medier i lang tid har afvist at lade sig teste af frygt for at udstråle svaghed eller skabe nervøsitet, hvis testen skulle vise, at han var smittet.

For en uge siden var Trump sammen med en brasiliansk delegation på sit resort Mar-a-Lago i Florida. Siden er både præsident Jair Bolsonaros pressesekretær og en diplomat testet positive for virussen. Den brasilianske præsident er dog ifølge hans søn ikke selv ramt, og det var især præsidenten, Trump havde opholdt sig i nærheden af i længere tid.

Trump fortalte på en pressekonference lørdag, at han havde taget en test for coronavirus og afventede resultatet, som altså nu viser, at præsidenten ikke er smittet.

»En uge efter at have spist middag med den brasilianske delegation i Mar-a-Lago, er præsidenten fortsat symptomfri«, udtaler præsident Trumps læge Sean Conley ifølge AP i en pressemeddelelse.

Talt truslen ned

Trump har fået hård kritik for ikke at lade sig teste eller gå i karantæne, ligesom andre, der har været i kontakt med coronasmittede. Han er også frejdigt fortsat med at give hånd i offentligheden, hvilket han så sent som i fredags gjorde adskillige gange til de eksperter og erhvervsfolk, han havde indkaldt på sin pressekonference ved Det Hvide Hus – om end en medicinaldirektør i gruppen afviste præsidentens håndtryk.

På pressekonferencen fredag blev præsident Trump udfrittet af en reporter, som ville vide, hvorfor han ikke lod sig teste, hvortil han svarede, at han formentlig ville tage en test. Hvilket han gjorde samme aften.

Præsidentens adfærd er gået stik imod de amerikanske sundhedsmyndigheders anbefalinger. Ikke mindst, fordi Trump med sine 73 år selv er i risiko for at udvikle komplikationer af coronavirus.

Men Trump har, fra coronavirussen begyndte at sprede sig, talt truslen ned, og så sent som i denne uge sagde han, at han stadig havde tænkt sig at gennemføre sine velbesøgte kampagneevents rundt om i USA, selv om de demokratiske kandidater Joe Biden og Bernie Sanders begge havde aflyst deres offentlige optrædener, fordi myndighederne anbefalede det.

Nu har Trump dog også droppet sine events.

Trumps datter i risiko

Vicepræsident Mike Pence, som Trump har udpeget til at stå i spidsen for coronaindsatsen, lovede lørdag også at lade sig teste sammen med sin kone Karen.

Også Trumps datter og personlige rådgiver, Ivanka Trump, og justitsminister Bill Barr, har ifølge amerikanske medier været udsat for mulig smitte, da de mødtes med en australsk minister, som siden er testet positiv.

Det Hvide Hus indfører nu øget sikkerhed, hvor besøgende får målt deres temperatur, før de får lov at komme i nærheden af præsident Trump og vicepræsident Pence.

Lørdag blev en journalist afvist, fordi han tilsyneladende havde forhøjet temperatur.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?