0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Shannon Stapleton/Ritzau Scanpix
Foto: Shannon Stapleton/Ritzau Scanpix

Rørbomber, brandbomber, politidrab, omhyggelig planlægning og myndigheder, der havde andre prioriteter: Rekonstruktion af kupforsøget i Washington

Både på gaden og på sociale medier er det blevet klart, at Trumps tilhængere - en broget blanding af ’patriotiske’ militser, nynazister, racister, vanvittige konspirationsteoretikere og ganske almindelige, men vrede amerikanere - var parat til at forsvare deres præsident og hans post i Det Hvide Hus med våben i hånd. Men myndighederne havde andre prioriteter, viser lækkede dokumenter.

FOR ABONNENTER

De fleste blev overraskede over, at det lykkedes en hær af rasende Trump-støtter at storme Kongressen. Det viser sig nu, at forsøget på at omgøre valget til præsident Donald Trumps fordel var mere planlagt, end man først anede, da de voldelige begivenheder udfoldede sig 6. januar. Vi opruller her, hvad der gik forud – både på nettet og på gaden – før den skæbnesvangre onsdag. Og så gennemgår vi – time for time – hvordan, det kunne lade sig gøre for en broget blanding af selverklærede patrioter, militser, nynazister, racister, konspirationsteoretikere og ganske almindelige, men vrede amerikanere at komme ind i en af USA’s mest sikrede bygninger.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden