0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anklager stævner skattemyndighed i New York i Trump-sag

Statsanklageren på Manhattan undersøger angiveligt, om Trump-selskab har opgivet forskellige ejendomsværdier for at opnå fordele.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Carlo Allegri/Ritzau Scanpix
Foto: Carlo Allegri/Ritzau Scanpix

Tidligere præsident Donald Trump efterforskes for »mulig omfattende og langvarig kriminel adfærd«. Blandt andet er han under mistanke for at have opgivet en lavere værdi for en række ejendomme for at opnå en lavere ejendomsskat på nogle af selskabets kommercielle ejendomme, heriblandt Trump Tower i New York.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En uafhængig myndighed i New York City, der fælder dom i forbindelse med appelsager om ejendomsskatter, er blevet stævnet som del af en efterforskning af Donald Trump, bekræfter New York City Tax Commission, fredag.

Stævningen er det seneste tegn på, at statsanklager på Manhattan, Cy Vance Jr., undersøger, om den tidligere præsidents selskab på ulovlig vis har forsøgt at reducere sine ejendomsskatter. Statsanklageren menes især at have fokus på de værdier, som selskabet Trump Organization har opgivet på en række ejendomme.

Stævningen skal hjælpe anklagere med at fastslå, om Trump-selskabet over for myndighederne har opgivet en lavere værdi på ejendomme for at opnå lavere skatter, samtidig med at det har opgivet en højere værdi på ejendommene i forbindelse med lån for at opnå bedre lånevilkår. Stævningen vil formentlig betyde, at byens skattekommission skal udlevere detaljerede oplysninger fra Trump Organization om indkomster og udgifter til Cy Vance Jr.

Delstat efterforsker også Trump

Ifølge kilder med kendskab til skattekommissionen blev disse oplysninger oprindeligt videregivet af Trump Organization for at opnå en lavere ejendomsskat på nogle af selskabets kommercielle ejendomme. Trump ejer blandt andet bygningerne Trump Tower og Trump Plaza.

To af Trump Organizations långivere – Deutsche Bank og Ladder Capital Finance – er allerede blevet stævnet. Vance har endnu ikke specifikt kommenteret indholdet af kriminalefterforskningen af Trump. Af retsdokumenter fremgår det dog, at Vance undersøger »mulig omfattende og langvarig kriminel adfærd« hos Trump Organization. Det gælder blandt andet forfalskede indberetninger og mulig skattesnyd. Hverken Trump, distriktsadvokaten eller långiverne har ønsket at udtale sig til Reuters i forbindelse med artiklen.

Også justitsministeren for delstaten New York, Letitia James, er i gang med en efterforskning af Trumps selskab. Michael Cohen, der tidligere var Trumps private advokat, har til avisen New York Daily News tidligere fortalt, at Trump er ganske bekymret for sagerne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter