Få de vigtigste historier direkte i din indbakkeLæs mere

Tre forskellige ministre står bag den store plan om at lade det offentlige dele borgernes personoplysninger langt mere frit og til forskellige service- og kontrolformål. 
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og Søren Pape Poulsen (K) står bag de to omstridte lovinitiativer, mens innovationsminister Sophie Løhde (V) i kulissen presser på med effektivitetsønsker fra Finansministeriet.
Foto: Jens Dresling

Tre forskellige ministre står bag den store plan om at lade det offentlige dele borgernes personoplysninger langt mere frit og til forskellige service- og kontrolformål. Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og Søren Pape Poulsen (K) står bag de to omstridte lovinitiativer, mens innovationsminister Sophie Løhde (V) i kulissen presser på med effektivitetsønsker fra Finansministeriet.

Tech

Med politisk vilje: Borgernes retssikkerhed og statens deling af data kan gå hånd i hånd

Der er intet teknisk til hinder for en løsning, som sikrer både statens deling af data og individets rettigheder. Det kræver blot politisk vilje, siger Microsoft, der bakkes op af flere organisationer.

Tech
FOR ABONNENTER

En lang række juridiske eksperter og organisationer på tværs af erhvervslivet og borgerrettigheder har den seneste uge advaret med store bogstaver mod den svækkede rets- og datasikkerhed i regeringens nye datatiltag. Vidtgående – næsten ubegrænsede – beføjelser til statslig overvågning, ingen demokratisk kontrol med brugen af personoplysninger og et totalt fravær af gennemsigtighed for borgerne, lyder det fra de bekymrede røster.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce