Tre forskellige ministre står bag den store plan om at lade det offentlige dele borgernes personoplysninger langt mere frit og til forskellige service- og kontrolformål. 
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og Søren Pape Poulsen (K) står bag de to omstridte lovinitiativer, mens innovationsminister Sophie Løhde (V) i kulissen presser på med effektivitetsønsker fra Finansministeriet.
Foto: Jens Dresling

Tre forskellige ministre står bag den store plan om at lade det offentlige dele borgernes personoplysninger langt mere frit og til forskellige service- og kontrolformål. Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og Søren Pape Poulsen (K) står bag de to omstridte lovinitiativer, mens innovationsminister Sophie Løhde (V) i kulissen presser på med effektivitetsønsker fra Finansministeriet.

Tech

Med politisk vilje: Borgernes retssikkerhed og statens deling af data kan gå hånd i hånd

Der er intet teknisk til hinder for en løsning, som sikrer både statens deling af data og individets rettigheder. Det kræver blot politisk vilje, siger Microsoft, der bakkes op af flere organisationer.

Tech
FOR ABONNENTER

En lang række juridiske eksperter og organisationer på tværs af erhvervslivet og borgerrettigheder har den seneste uge advaret med store bogstaver mod den svækkede rets- og datasikkerhed i regeringens nye datatiltag. Vidtgående – næsten ubegrænsede – beføjelser til statslig overvågning, ingen demokratisk kontrol med brugen af personoplysninger og et totalt fravær af gennemsigtighed for borgerne, lyder det fra de bekymrede røster.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce