Tech

Overblik: Her er frontlinjerne på de sociale medier

Autoritære regeringer verden over forstærker deres indsats for at manipulere de sociale medier. Mindst 30 af de 65 lande brugte sidste år statsansatte agenter, automatiserede trolde, hackere og/eller falske nyheder, viser en undersøgelse fra tænketanken Freedom House.

Tech
FOR ABONNENTER

Hackere. I mindst ni lande har personer med forbindelse til regeringen eller det regerende parti kapret profiler på sociale medier for at sprede misinformation.

Tyrkiet. Hackere har overtaget prominente journalister og aktivisters profiler for at udsende falske undskyldninger, hvor de beklager og fortryder, at de har kritiseret regeringen.

Hviderusland. Op til en stort anlagt demonstration imod regeringen, blev en oppositionsleders Facebookkonto hacket og brugt til at udsende falske opfordringer til at blive væk fra demonstrationen.

Iran. Sofistikerede hackere har skabt et helt univers af falske medier og falske profiler, der tilsyneladende er regeringskritiske.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce