Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Theresa May både roste og kritiserede Uber i sin tale i dag.
Foto: Laurent Gillieron/AP

Theresa May både roste og kritiserede Uber i sin tale i dag.

Tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Theresa May skoser tech-virksomheder for indhold med børnemishandling, moderne slaveri og ekstremisme

På økonomisk stormøde i Davos forsøger premierminister Theresa May at positionere Storbritannien som teknologicentrum.

Tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den britiske premierminister, Theresa May, lægger pres på de største teknologiske virksomheder i en tale på det økonomiske stormøde i Davos.

»Firmaer kan ikke bare lade stå til, mens deres platforme bruges til børnemishandling, moderne slaveri eller til at dele terror eller ekstremistisk indhold«, siger hun ifølge det britiske medie The Guardian.

I sin tale, der holdes for verdensledere, lobbyister og spidser fra forretningslivet, siger hun også, at Storbritannien skal være førende indenfor digitale forretninger.

Storbritanniens lovgivning skal være 'innovations-venlig', samtidig med at landet skal være det sikreste sted at være online, lyder det.

May giver den digitale virksomhed Uber som eksempel på, at teknologi rummer både potentialer og problemer.

»Det er et innovativt firma, men det har også misforstået nogle ting - med dets sikkerhedsproblemer og bekymrende behandling af medarbejderne. Løsningen er ikke at lukke dem, men at forbedre systemer, så virksomhederne virker bedre«, siger hun.

Hun siger også, at virksomhederne bør kunne løse de problemer, der i øjeblikket er, fordi virksomhederne har nogen af de skarpeste hjerner ansat.

Ifølge Theresa May bør der fokuseres på tre ting:

Politikere bør overveje ny lovgivning, investorer bør tænke over firmaers betydning for samfundet, og så bør der også laves etiske retningslinjer for brugen af kunstig intelligens.

I afslutningen af sin tale appellerer May til, at World Economic Forum arbejder sammen for at løse de problemer, hun har påpeget.

May holder sin tale, kort før den amerikanske præsident Donald Trump ankommer til stedet, hvor World Economic Forum afholdes.

Den amerikanske præsident skal deltage i en reception, og senere på aftenen skal han være vært for en middag.

Han skal også tale med den britiske premierminister. I morgen holder han selv tale.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden