0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kaffegrums og gammelt brød tilsat gær ender som lækkerier

Johnny Drain har gjort uspiseligt madaffald til kulinariske specialiteter, der blev serveret på Noma. Nu gælder det om at få teknologien spredt til hele verden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Tech

For de fleste er kaffegrums, æbleskræller og gammelt brød bare uspiseligt affald. Men for Johnny Drain er det råvarerne til kulinariske lækkerier – nogle af dem på et niveau, hvor de blev serveret på Noma, dengang den blev kåret til verdens bedste restaurant.

Ambitionen er dog ikke længere at præstere den ypperste kvalitet til de fineste køkkener, men derimod at gøre teknologien udbredt i den helt store skala. Johnny Drain drømmer om at samle kasseret mad sammen, lige fra bønderne over transportselskaberne og til supermarkederne, og få den omdannet til sund og lækker mad, der er til at betale.

Princippet i teknologien er i virkeligheden ældgammel. Mennesket har i tusinder af år brugt gær til at omdanne uspiselige korn til brød, øl og meget andet godt. Johnny Drain har i princippet bare opdraget gærcellerne til at kaste sig over forskellige slags madaffald.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts