For de fleste er kaffegrums, æbleskræller og gammelt brød bare uspiseligt affald. Men for Johnny Drain er det råvarerne til kulinariske lækkerier – nogle af dem på et niveau, hvor de blev serveret på Noma, dengang den blev kåret til verdens bedste restaurant.
Ambitionen er dog ikke længere at præstere den ypperste kvalitet til de fineste køkkener, men derimod at gøre teknologien udbredt i den helt store skala. Johnny Drain drømmer om at samle kasseret mad sammen, lige fra bønderne over transportselskaberne og til supermarkederne, og få den omdannet til sund og lækker mad, der er til at betale.
Princippet i teknologien er i virkeligheden ældgammel. Mennesket har i tusinder af år brugt gær til at omdanne uspiselige korn til brød, øl og meget andet godt. Johnny Drain har i princippet bare opdraget gærcellerne til at kaste sig over forskellige slags madaffald.
Æbleskrællerne bliver til en misopasta – en japansk opfindelse, der indgår i supper og saucer.
Kaffegrumset bliver til en eddike, der ifølge Johnny Drain tilfører retten en helt utrolig dybde og kompleksitet.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her