Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
En række verdensledere mødes onsdag i Paris for at diskutere deling af voldeligt og ekstremistisk indhold på sociale medier.
Foto: Charles Platiau/Ritzau Scanpix

En række verdensledere mødes onsdag i Paris for at diskutere deling af voldeligt og ekstremistisk indhold på sociale medier.

Tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook strammer Live-regler efter angreb i Christchurch

Onsdag mødes blandt andre Frankrigs præsident og New Zealands premierminister for at diskutere onlinevold.

Tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook vil stramme sine regler for funktionen Facebook Live, hvor brugere kan vise videoindhold direkte på det sociale medie.

Det oplyser Facebook i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer, før en række verdensledere onsdag mødes i Paris for at diskutere deling af voldeligt og ekstremistisk indhold på sociale medier.

Blandt de deltagende er Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og New Zealands premierminister, Jacinda Ardern.

Sidstnævnte er gået hårdt ind i kampen om at dæmme op for onlinevold.

Kommer efter angreb på moskéer

Årsagen er et angreb på to moskéer i den newzealandske by Christchurch. 51 personer blev dræbt i angrebet, som blev delvist transmitteret på Facebook.

»Efter de forfærdelige terrorangreb i New Zealand har vi kigget på, hvad vi kan gøre for at forhindre vores ydelser i at blive brugt til at forårsage skade eller sprede had«, siger Facebooks vicepræsident, Guy Rosen.

Han oplyser, at folk fremover vil få forbud mod at benytte sig af Facebook Live i en given periode, hvis de overtræder nogle af Facebooks regler.

»For eksempel vil en person, der deler et link til en udtalelse fra en terrorgruppe uden kontekst, blive blokeret fra at benytte sig af Live i en given periode«, lyder det fra Facebooks vicepræsident.

Et skridt i den rigtige retning

New Zealands premierminister mener, at tiltaget er et skridt i den rigtige retning i forhold til initiativet 'Christchurch Call'.

»Facebooks beslutning om at lægge begrænsninger på livestreaming er et godt første skridt i forhold til at forhindre, at det bruges som et værktøj af terrorister. Det viser, at 'Christchurch Call' virker«, siger Jacinda Ardern.

Teknologigiganter som Facebook, Google, Microsoft og Twitter deltager alle i onsdagens topmøde i den franske hovedstad.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden