0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Om nogle har telefonen i hånden og holder hjemknappen nede under sex, ved jeg ikke, men det virkede mærkeligt«

Projektansatte har nedskrevet private og intimeoptagelser fra danske brugere af Apple Siri og Google Assistant. Det skal gøres klokkeklart, hvornår nogen lytter med, mener Forbrugerrådet Tænk. Myndigheder i Europa undersøger, om proceduren er i strid med GDPR-forordningen.

Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
Tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sex, skænderier og private samtaler. Det er blot nogle af de ting, som tre danske projektansatte fortæller, at de har lyttet til, mens de har været ansat i selskaber hyret af Google og Apple, der evaluerer og behandler data fra techgiganterne.

De har haft til opgave at høre lydbidder fra danskernes hverdag indtalt på de personlige assistenter Siri på iPhone og Assistant, som er Googles tilsvarende tjeneste. Apples tjeneste, Siri, aktiverer man ved at sige ’Hej Siri’, og Googles tjeneste får man kontakt til med ordene ’Hej Google’, og derefter kan man for eksempel bede om hjælp til at finde vej. De projektansattes opgave var at lytte efter sprogmønstre, slang og dialekter, som bliver fejltolket af maskinerne, så talegenkendelsen kan forbedres.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere