Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Imp Vienna
Foto: Imp Vienna

Dette er ikke en Pokemon. Det er vandsalamanderen axolotl, som nu kan pryde sig med at have været med i årets største gennembrud ifølge tidsskriftet Science. Forskere er nemlig blevet klogere på, hvordan denne skabning kan få tabte lemmer, hale, organer, dele af øjet og sågar dele af hjernen til at vokse frem på ny i løbet af måneder. Det skyldes, at dens celler kan skrue tiden tilbage til fostertilstanden og skabe kropsdele på ny, hvis skaden sker. Foto: IMP Vienna

Viden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra pigen, der var et gadekryds, til gigantisk meteorkrater under indlandsisen: Her er årets 10 største videnskabelige opdagelser

Det er lige så sikkert som ’90-års fødselsdagen’ nytårsaften. I december kårer et af verdens førende tidsskrifter, Science, årets ti største gennembrud i videnskabens verden. En af bedrifterne bliver ophøjet til årets gennembrud, mens de ni andre må tage til takke med en delt andenplads. I år var det evnen til at udspionere skabelsen af en levende organisme celle for celle, som blev hyldet som det største.

Viden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Videnskabsåret 2018 har både været vemodigt, vildt og vanvittigt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden