Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mark Schiefelbein/AP
Foto: Mark Schiefelbein/AP

Den 35-årige kinesiske forsker He Jiankui har mødt hård kritik fra omverden, lige siden han i november sidste år fortalte, at det var lykkedes ham at genredigere to kinesiske tvillingesøstre i forbindelse med kunstig befrugtning. Nu antyder ny forskning, at genmanipulationen med stor sandsynlighed vil kunne forkorte tvillingernes liv.

Viden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny udvikling i dramaet om skandaleramt kinesisk forsker: Genredigerede tvillingesøstre har stor risiko for at dø tidligere

Sagen om den kontroversielle kinesiske forsker He Jiankui, der har genredigeret to kinesiske tvillinger, bliver nu endnu værre. Genet, som han har manipuleret med, vil sandsynligvis øge de nyfødte pigers dødelighed med 21 procent, viser ny dansk-amerikansk forskning. Det gør kineserens menneskeeksperiment endnu mere utilgiveligt og grænseoverskridende, siger dansk professor.

Viden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det var næppe med en ond hensigt, at den kinesiske forsker He Jiankui overskred en etisk grænse og gav sig til at genredigere et tidligt fosteranlæg, som gav ophav til de to tilsyneladende raske og velskabte tvillingesøstre Lulu og Nana, der i dag er otte måneder gamle.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden