Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det kræver udstyr at rejse til Månen, og noget af det, der er efterladt på Månen, tjener i dag som modsvar, når konspirationsteoretikere mistænker månelandingen for at være filmet i et studie. Nasa har således gennem teleskopper affotograferet fod- og hjulspor, det amerikanske flag og efterladt udstyr fra jorden af.

50 år efter månelandingen: Astrofysiker afliver konspirationsteorier

20 procent af amerikanerne tror, at månelandingen var fup, optaget i et tv-studie i Nevada. I dette uddrag fra en kommende bog argumenterer professor i astrofysik og planetforskning Anja C Andersen for, hvor usandsynlige de mange konspirationsteorier fremstår.

FOR ABONNENTER

I tusindvis af år har Månens indflydelse på menneskets adfærd været en del af folketroen overalt i verden. En anden og nyere form for månemyter er, at amerikanernes månelandinger slet ikke fandt sted, men blot var et stort fupnummer. Det er bl.a. for at imødegå disse konspirationsteorier, at Nasa har kortlagt de seks Apollo-landingssteder på Månen med særlig høj opløsning, således at de kunne vise, at det amerikanske flag stadigvæk står på Månen, at der er fodspor fra astronauterne og hjulspor fra månebilerne. Men på trods af det er der ifølge nogle undersøgelser stadigvæk omkring 20 procent af amerikanerne, som holder fast i, at månelandingerne var fup.

Det er på sin vis tankevækkende, at grunden til, at det er nemt at bevise, at der har været astronauter på Månen, er, at astronauterne var nogle ’skovsvin’. Det indgik ikke i planerne for månemissionerne, at man skulle tage tingene med tilbage eller rydde op efter sig. Det var så at sige ikke i fokus på det tidspunkt. Det, der var i fokus, var at få astronauterne tilbage i godt behold og så parkere de forskellige instrumenter på en måde, så man kunne komme tilbage og benytte dem til yderligere forsøg.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden