Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Medusa. En af stjernerne i stjernebilledet Perseus hedder Algol. Navnet stammer fra arabisk, ‘ra’s al-ghul’, der igen betyder Dæmonens Hoved. Ifølge legenden, huggede Perseus Medusas hoved af med sit sværd, og holder det nu i sin ene hånd. Så finder du Algol, finder du Medusas hoved. Grafik: Jens Mørch

Viden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide til stjernehimlen i september: Lær, hvordan man kaster håndtegn mod nattehimlen, nyd høstmånen og sig endegyldigt farvel til sommeren

Det er slut med de lyse nætter, og det skal man glæde sig over, hvis man er til stjerner. For de træder i karakter og især 28. september, hvor der er ’super nymåne’.

Viden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det kan være svært at finde nattehimlens objekter, men med en lille forståelse for grader og et par enkle astronomiske håndtegn, kan du denne dag finde Jupiter nær Månen. Fra morgenstunden står de i konjunktion (de syner meget nær hinanden) kun ca. 2 grader fra hinanden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden