0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Pool/Ritzau Scanpix
Foto: Pool/Ritzau Scanpix

Årets ti største videnskabelige opdagelser: Fugle har ikke kun pip på hjernen, radiosignaler kom ikke fra aliens og verdens hurtigste vaccine

Det er lige så sikkert som dronningens nytårstale og ’90-års fødselsdagen’, og den aktuelle coronapandemi har heller ikke taget livet af traditionen: Hvert år bringer et af verdens førende tidsskrifter, Science, deres bud på de 10 største videnskabelige gennembrud i det forgangne år. I år træder et ud som årets gennembrud, mens de ni andre må tage til takke med en delt andenplads.

FOR ABONNENTER

Vaccineudviklingen tog fart, blot ti dage efter at kinesiske sundhedsmedarbejdere i Wuhan kunne rapportere om 27 tilfælde af en mystisk lungesygdom på nytårsaftensdag. 10. januar offentliggjorde kinesiske forskere nemlig den genetiske kode for den nye coronavirus, sars-CoV-2, som forårsagede lungesygdommen, og det blev startskuddet til, at forskere over hele verden gik i gang med at udvikle vacciner med udgangspunkt i koden.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden