Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Video
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er fandeme aldrig noget, der er perfekt. Intet!

Sausan Kanaan Berg interviewer sociolog Emilia van Hauen, der har skrevet en bog om at komme ud af kriser.

Video
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi planlægger at være en fiasko, hvis vi tror at alt skal være på en bestemt måde hele tiden«.

Det siger Emilia van Hauen, hun er sociolog og forfatter.

Emilia van Hauen er gæsten i dag på Politikens videoblog Salaam med jer, hvor Sausan Kanaan Berg hver uge inviterer en gæst med i sin bil.

Sociologen er blevet inviteret med for at tale om, hvad man kan gøre, når man føler sig som en fiasko - en følelse som Sausan selv har haft efter sin skilsmisse, og som ens kulturelle baggrund også kan påvirke.

Men vi er »aldrig en succes eller en fiasko«, mener Emilia van Hausen. Vi skal se på det, vi oplever, som en slags »data på det, der virker, og det, som ikke virker«, siger hun.

»Det der med at være eksperimenterende i forhold til livet – og især til os selv – er jo en frihed, som de fleste af os faktisk har brug for, fordi der er fandeme da aldrig noget, der er perfekt. Intet«, mener hun.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden