0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Satellitbilleder viser Florence på vej mod USA.

Internationalt TV
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Voldsom orkan er på vej mod den amerikanske østkyst

Orkanen Florence forventes i næste uge at kunne skabe ødelæggelser i USA's sydøstlige stater.

Internationalt TV
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den amerikanske østkyst risikerer at blive ramt af en voldsom orkan i næste uge, forudser amerikanske meteorologer.

Det er den tropiske storm ved navn Florence, der på det seneste har samlet styrke på vej mod det amerikanske fastland. Den forventes inden udgangen af mandag at have udviklet sig til en kraftig orkan.

USA's Nationale Orkancenter vurderer, at en 'hurtig intensivering' af orkanens styrke vil gå i gang søndag.

Orkanen ventes at ramme mellem Bermuda i Atlanterhavet og Bahamas tirsdag og onsdag. Herefter vil den bevæge sig mod den sydøstlige del af USA's kyst, vurderer centeret, der har hovedsæde i Miami.

Guvernører i delstaterne North Carolina, South Carolina og Virginia har bedt borgerne om at forberede sig på stormens ankomst. De har også erklæret undtagelsestilstand for at give dem mulighed for at forberede sig.

Flåden sejler væk

Roy Cooper, guvernør i North Carolina, har bedt statens borgere om at indstille sig på, at der er risiko for en naturkatastrofe.

»Vi går ind i højsæsonen for orkaner, og vi kender alle uforudsigeligheden og kraften af disse storme«, lyder det fra guvernør Roy Cooper.

Den amerikanske flåde forbereder i denne weekend også sine skibe i Hampton Roads i Virginia, så de er klar til at forlade havnen.

I en pressemeddelelse lørdag oplyser flåden, at man vil være klar til at fjerne dem mandag for at undgå skader som følge af stormen.

Dønninger forårsaget af Florence er allerede begyndt at ramme Bermuda og er også ved at nå den amerikanske østkyst.

Lørdag aften klokken elleve lokal tid oplyste orkancenteret, at Florences hårdeste vindstød var på 110 kilometer i timen. På det tidspunkt befandt orkanens øje sig cirka 1270 kilometer sydøst for Bermuda på vej mod vest.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden