0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Snigmordet på statens interne vagthund

Den interne revision advarede i god tid mod svindelskandalerne i Skat og forsvaret, der nu tærer hårdt på borgernes tillid til staten. Siden er de interne vagthunde i staten blevet slagtet eller svækket. Rigsrevisor Lone Strøm følte sig nødsaget til at tage kniven i brug i 2016. Forløbet viser, at det skete efter pres fra centraladministrationen.

FOR ABONNENTER

Skandalen om svindel med udbytteskat for milliarder af skattekroner blev forudset af Skatteministeriets Interne Revision (SIR), der i rapporter i 2010 og 2013 advarede om risikoen som konsekvens af manglende kontroller i forvaltningen. Advarslerne fra den interne vagthund i ministeriet blev overhørt af de ansvarlige embedsfolk. Svindlen fik lov til at fortsætte.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.