0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Mikkel Hørlyck. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Bålhytten, hvor det brutale og omdiskuterede drab fandt sted, ligger i Nordskoven lidt uden for Rønne på vej mod Hasle.

Da stanken af racisme bredte sig fra et brutalt drab i Nordskoven

Sagen om de to brødre, der er sigtet for at slå en farvet mand ihjel på Bornholm, skriver sig ind i en global debat om hvides overgreb på sorte. Det har bare intet med racisme at gøre, siger politiet og andre, der kender ofret og gerningsmændene. »Nu drukner hans liv i debatten om racisme«, siger en ung kvinde, der var venner med både offeret og de drabssigtede.

FOR ABONNENTER

Kortet har lokal afsender, men budskabet er globalt og skriver sig ind i den racismedebat, som fik verdensomspændende vind i sejlene, da den sorte amerikaner George Floyd 25. maj i byen Minneapolis i staten Minnesota blev dræbt af en hvid politibetjent, som holdt manden på jorden med sit knæ mod hans hals.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce

Mere fra os