0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Mikkel Hørlyck. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Bålhytten, hvor det brutale og omdiskuterede drab fandt sted, ligger i Nordskoven lidt uden for Rønne på vej mod Hasle.

Da stanken af racisme bredte sig fra et brutalt drab i Nordskoven

Sagen om de to brødre, der er sigtet for at slå en farvet mand ihjel på Bornholm, skriver sig ind i en global debat om hvides overgreb på sorte. Det har bare intet med racisme at gøre, siger politiet og andre, der kender ofret og gerningsmændene. »Nu drukner hans liv i debatten om racisme«, siger en ung kvinde, der var venner med både offeret og de drabssigtede.

FOR ABONNENTER

Under taget på en bålhytte, der står et par hundrede meter inde i Nordskoven lidt nord for Rønne på Bornholm, og som er omgivet af slanke grantræer med plads nok mellem stammerne til, at solen kan trænge gennem trækronerne, ligger der en række blomsterbuketter med vedlagte kort. På et af kortene er der skrevet en hilsen til den 28 år gamle og farvede afrodansker, der på dette sted, tirsdag 23. juni om natten blev mishandlet til døde af to hvide brødre på 23 og 25 år.

Kortet har lokal afsender, men budskabet er globalt og skriver sig ind i den racismedebat, som fik verdensomspændende vind i sejlene, da den sorte amerikaner George Floyd 25. maj i byen Minneapolis i staten Minnesota blev dræbt af en hvid politibetjent, som holdt manden på jorden med sit knæ mod hans hals.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce