0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Paal Audestad
Paal Audestad: Paal Audestad

'Skyggebogen', kalder Lars Saabye Christensen sidste del af sin Oslo-trilogi 'Byens spor', og her lukker han, ganske uventet, op for sit private liv.

Lars Saabye Christensen var sikker på, at det ville blive hans sidste bog: »Mens jeg skrev, fik jeg konstateret en sygdom. Diagnosen lød på knoglemarvskræft, og diagnosen blev gennemgribende for alt«

Den norske forfatter Lars Saabye Christensen har afsluttet sin Oslo-krønike, som netop er udkommet i Norge til overstrømmende anmeldelser. Historien viste sig at tage en uventet drejning, da han nåede ind i sidste bind af trilogien ’Byens spor’. Han var sikker på, at bogen var hans afsked som forfatter.

FOR ABONNENTER

De ordknappe beretninger om kvindernes velgørenhed blev en tidsmaskine, der sendte Lars Saabye Christensen direkte tilbage til 1950’erne og hans egen opvækst i bydelen Fagerborg og en tid præget af varemangel og nød hos almindelige Oslo-borgere. De gamle referater satte både rammen og tonen for Oslo-krøniken ’Byens spor’, som forfatteren nu afslutter med ’Skyggebogen’.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts