0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Gorm Branderup
Foto: Gorm Branderup

Asta Olivia Nordenhof er en af de mest markante nye stemmer i dansk litteratur og skrev i sin anden bog, digtsamlingen 'det nemme og det ensomme', om et liv med angst, sammenbrud, prostitution, lykke, familieopgør, skønhed og poesi.

Blod, sorg, sæd og pigevrede: Det var et vildt tiår for dansk litteratur

Digterne satte om nogen ord på årtiet. Men hvad var det i det hele taget for en litteratur, der blev skrevet? Lilian Munk Rösing giver et signalement.

FOR ABONNENTER

I Olga Ravns debutdigte ’Jeg æder mig selv som lyng’ (2012) udvindes der materiel poesi af menstruationens »røddøgn«, hvis blod gøres til et »potentialesymbol«. I Voetmanns ’Vågen’ (2010) er den gamle romerske naturhistoriker Plinius den ældre ved at drukne i sin krops indre materier. I Bjørn Rasmussens ’Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet’ møder vi en krop, hvis hud kun nødtørftigt holder sammen på væsker og organer.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.