0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Peder Frederik Jensen bor på Vesterbro i København med sin familie, men har selv boet på Lolland som barn, hvor hans far var domprovst i Maribo. I sin ny romanserie skriver han om at leve med elementerne i stedet for imod dem.

»Når man er i midten af 40’erne, holder man jo op med at være en ung vred mand. Så bliver man bare en gammel, bitter idiot, ikke?«

Peder Frederik Jensen har fået nok. Derfor har han skrevet sin nye roman sådan, at medierne ikke inviterer ham ind som samfundsdebattør. Bogens hovedperson er en sømand, der overlever en stormflod i 1872. Det er mørkt, til tider makabert og handler om naturkræfter. Om klima. Og om den nedarvede manderolle, Peder Frederik Jensen selv tumler med i 2023.

FOR ABONNENTER

Efter en stormflod, der har druknet folk og fæ og ødelagt huse, flyder en trækasse forbi en af de overlevende. Han åbner og ser, at der ligger en lille pige, som kigger op på ham. Han overvejer, hvad han skal gøre, lægger så låg på, vender sig og går.

Sådan er den skrutryggede sømand Roar, der på sin nøgne isse har tatoveret et skildpaddeskjold omkranset af en slange. En hårdfør eneboer, der kan klare nærmest alt med sine næver, bygge et hus, male kunstværker, men vakler, da han pludselig bliver ramt et blødt sted.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.