0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Annika Byrde
Foto: Annika Byrde

De seneste år har Thomas Bach Skaarup fra Ganger nærmest kun lyttet til kvindelige musikere. Det kan man godt høre på Gangers nye album, 'Tro', hvor Gangers kvinder synger næsten alt. Foto: Annika Byrde

Stort interview med Ganger: »Mænd har domineret den her verden siden neanderthalerne. Og det er jo ikke, fordi det går skidegodt, vel?«

Kvinder skal redde verden. Sådan siger det danske band Ganger, der har lavet en glidende tackling på dansk popmusik det seneste år. De lyder ikke som nogen andre. De har udgivet to vildt roste plader på 13 måneder. Sidste weekend vandt de talentprisen ved P3 Guld. Og deres nye album, ’Tro’, handler om troen på kvinden. En tro, der for bandets sangskriver og tekstforfatter, Thomas Bach Skaarup, har været svær at finde og derfor føles som en åbenbaring.

FOR ABONNENTER

Ganger laver poetisk og personlig popmusik. Og udknaldede, besværlige lydcollager. Hiphop-beats og vokalharmonier. Real-lyde og skarptslebne popmelodier. Hvordan ville det egentlig lyde, hvis man satte Vesterbro Ungdomsgård til at synge Inger Christensen-digte?

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce