0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Nenia Zenana første rigtige kajaktur tog hun sammen med en ven fra Rungsted kajakklub op langs kysten til Nivå en 5. maj, befrielsesdagen, en dag, hvor de kunne se bøgen springe ud. De første otte måneder roede hun 2.000 km.

Nenia er vild med sin havkajak: »Forestil dig sådan en københavner, som står helt panisk, og de så bare ringer til Bjarne«

Fra Vidåslusen til Flensborg Fjord er en kæmpe mundfuld i havkajak, ene kvinde. Men Nenia Zenana kalder kajakken sin fred og befrielse og anbefaler at sejle omkring de mange danske øer.

FOR ABONNENTER

»At tage på en aftentur derover, frem og tilbage, det er jo bare magisk. Eller ro derover om natten. Så må man holde øje med de store skibe, for de ser jo ikke dig«, siger Nenia Zenana og tager et par baglæns tag med den håndbyggede ’grønlænderpagaj’ af træ. Fartøjet lægger sig lidt på siden, hun balancerer med kroppen på skrå og ser næsten ud til at være vokset sammen med sin kajak.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce