0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Nyborg er filminstruktør Erik Ballings fødeby, og Olsen banden, en af hans største succeser, har fået en særlig plads i byen og er blevet inddraget i Tour de France-festen.

Der advares om trafikkaos, og cafe-ejeren har købt en hjertestarter: Velkommen til den store gule fest

I starten af juli kommer verdens største cykelløb til Danmark. Det er en folkefest til mere end 180 millioner offentlige kroner, men det er også trafikkaos, skøre idéer, en tur gennem mytologiske sommerlandskaber, stort politiopbud, begejstring blandt mange borgere og kritik blandt andre. Vi har kørt 2. etape fra Roskilde til Nyborg for at tegne et portræt af alt det, som Tour de France i Danmark er.

FOR ABONNENTER

Med skulpturens svungne kurver ligner sadlen og baghjulet lidt vel meget hammer og segl, har en del fynboer småkritisk bemærket, men for borgmesteren er det et monument over storhed. Den er lavet i rustfrit stål, den er skabt til at bestå – og den er umulig at overse, som den rejser sig massivt over lave buske.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce