0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Krystalkuglen 2021: Biden rykker ind sammen med skuffelserne, Boris Johnson ryger ud og vi får et cyberangreb hvert 11. sekund

Politikens internationale redaktør har igen i år pudset Krystalkuglen og kigget ind i det nye år. Alt sammen på alfabetisk, for det skal ikke være for let at være spåmand.

FOR ABONNENTER

Biden, Joe. Mange har set frem til 20. januar, når Donald Trump omsider er ude af Det Hvide Hus, og Joe Biden rykker ind. Men forude venter skuffelserne, ikke mindst internationalt. USA har nemlig forandret sig, siden Joe Biden var Obamas vicepræsident fra 2009 til 2017. Joe Biden og demokraterne er blevet mere protektionistiske og mindre interesserede i store frihandelsaftaler med EU og andre. Og ligesom Trump er de fast besluttede på, at Danmark og andre Nato-lande skal betale mere til det fælles forsvar. Stormagtsrivaliseringen med Kina fortsætter også, og Biden vil føre en benhård handelspolitik. Men rolig nu ... USA vender tilbage til FN’s klimaaftale, påtager sig et større grønt lederskab og vender – på betingelser – tilbage til nogle af de FN-institutioner, Donald Trump gav fingeren (se S og T).

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Mere fra os

Annonce