0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

I de første tre år af sin præsidentperiode vidste Donald Trump knap nok, hvem Anthony Fauci var. Men fra begyndelsen af 2020 var præsidentens epidemirådgiver ofte på besøg i Det Hvide Hus.

Fauci taler ud: »Det var chikanerierne mod min kone og navnlig mine børn, der chokerede mig«

Anthony Fauci, der har rådgivet syv amerikanske præsidenter om epidemiske sygdomme, beskriver et anspændt år som præsident Donald Trumps særlige rådgiver i covid-19-pandemien. Det var præget af fornægtelser og dødstrusler – og Faucis stædighed.

FOR ABONNENTER

Det seneste år har ikke lignet noget andet, den i dag 80-årige Fauci har oplevet. I en tid, hvor coronavirussen har hærget USA, er millioner af amerikanere kommet til at holde af hans myndige væsen og det, at han hele tiden holder sig til fakta. Men samtidig betragter millioner af andre mennesker ham som en skurk. Trumps tilhængere har råbt slagord som »fyr Fauci«, og den tidligere præsident har overvejet at gøre det. Fauci er blevet skudt i skoene, at virussen bare var noget, han fandt på, og at han sammen med Bill Gates og George Soros havde indledt en hemmelig sammensværgelse for at berige sig på vaccinerne. Hans familie har modtaget dødstrusler. Da Fauci 21. januar viste sig til den første pressebriefing under Bidens regering, gav han udtryk for, at det føltes »befriende«, at han nu igen kunne »stå her og tale om det, I godt ved – det, der er videnskabeligt belæg for – og vide, at sådan ligger landet, lade videnskaben tale«.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden